Crispy Cauliflower

Lunch - July 25, 2021

Crispy Cauliflower

IMG-6415-3.jpg
I am so grateful, your're here! Have a look around at some of my favourite vegan recipes and stay a while
+
just some random numbers :)
ENGLISH VERSION: 

These crispy baked cauliflower bites are perfect to dip in your favourite sauces for a healthy snack, or to serve as a side dish. They are easy to make and a healthy and delicious alternative to traditional nuggets. 

TIPS: 
Use unsweetend cornflakes made from 100% corn - instead of white wheat flour or breadcrumbs 


IMG-6413-2.jpg
DEUTSCHE VERSION: 

Diese knusprig gebackenen Blumenkohl-"Nuggets" eignen sich perfekt zum Dippen in Ihre Lieblingssaucen für einen gesunden Snack oder als Beilage. Sie sind einfach zuzubereiten und eine gesunde und leckere Alternative zu herkömmlichen Nuggets. 

TIPPS: 
Anstatt weißem Weizenmehl oder Paniermehl benutzen wir ungeübte Cornflakes aus 100 % Mais verwenden. 



Crispy Cauliflower

A tasty side dish



PREP:     7MIN
BAKING/FRYING: 20-40 MIN
TOTAL:   30-50MIN
IMG-6415-3.jpg
AUTHOR : XENIA
a.png
INGREDIENTS

    • 1/2 Cauliflower
    • 50g cornflakes 
    • 30g plain flour 
    • 60ml plant milk 
    • 1 tsp Sriracha sauce
    • 1 tsp paprika powder 
    • 1/2 tsp pepper 
    • 1/4 tsp chili powder 
    • 1/4 tsp garlic powder
    • 1 pinch salt 

                    INSTRUCTIONS

                    1. Preheat the oven to 180 degrees celcius
                    2. Chop the cauliflower into medium-sized florets. If you are in a rush, just set it aside and follow the next steps but if you've got time, let the cauliflower florets boil  for 10 minutes in a pot of salty water. 
                    3. In a very large mixing bowl, whisk together 30g plain flour, 1tsp sriracha sauce, spices, and salt. Stir in plant milk. Depending on the type of flour you use, you may need an extra tablespoon or so of milk to reach the right consistency. The batter should be completely smooth and just slightly thinner than pancake batter.
                    4. In a small blender, blend 50g of cornflakes for a few seconds so that they have a consistency of breadcrumbs and put it on a large plate
                    5. Add the cauliflower florets to the batter (step 3) and swirl them in the batter to coat. The cauliflower doesn't have to be 100% covered, but we want to spread the batter evenly so that all the florets are covered with batter.
                    6. Now dip the battered cauliflower florets into cornflakes (step 4) and toss to coat. If you want to do the oven version, transfer to a lined baking tray and repeat until all the cauliflower is breaded. If you are doing the pan version, just set them aside for a few minutes. 
                    7. Either put the cauliflower for 35-40 minutes into the oven or fry them with oil in a pan (like nuggets)
                    8. Remove from oven or pan and Evoila a yummy side dish :)
                    IMG-6415-3.jpg

                    Knuspriger Blumenkohl

                    eine leckere Beilage



                    PREP:     7MIN
                    BACKEN/BRATEN: 20-40MIN
                    TOTAL:   30-50MIN
                    IMG-6415-3.jpg
                    AUTHOR : XENIA
                    aa.png
                    Zutaten:

                      • 1/2 Blumenkohl
                      • 50g Cornflakes 
                      • 30g Mehl 
                      • 60ml Pflanzenmilch 
                      • 1 TL Sriracha Soße
                      • 1 TL Paprikapulver 
                      • 1/2 Pfeffer 
                      • 1/4  Chilipulver 
                      • 1/4 TL Knoblauchpulver
                      • 1 Prise Salz 


                                                                    ANLEITUNG
                                                                      1. Heize den Backofen auf 180 Grad Celsius vor 
                                                                      2. Schneide den Blumenkohl in mittelgroße Röschen. Wenn du es eilig hast, lege ihn einfach beiseite und befolge die nächsten Schritte, aber wenn du Zeit hast, lass die Blumenkohlröschen 10 Minuten lang in einem Topf mit Salzwasser kochen. 
                                                                      3. In einer sehr großen Rührschüssel 30 g Mehl, 1 TL Sriracha-Soße, Gewürze und Salz miteinander verquirlen. Pflanzenmilch einrühren. Je nach Art des Mehls benötigt man eventuell einen zusätzlichen Esslöffel Milch, um die richtige Konsistenz zu erreichen. Der Teig sollte völlig glatt sein und nur etwas dünner als Pfannkuchenteig.
                                                                      4. Mixe 50 g Cornflakes in einem kleinen Mixer ein paar Sekunden lang, so dass sie die Konsistenz von Paniermehl haben, und gib sie in einen großen Teller
                                                                      5. Gib die Blumenkohlröschen in den "Teig" (Schritt 3) und schwenke sie im Teig, um sie zu überziehen. Der Blumenkohl muss nicht zu 100% bedeckt sein, aber wir wollen den Teig gleichmäßig verteilen, damit alle Röschen mit Teig bedeckt sind.
                                                                      6. Tauche nun die in Teig getauchten Blumenkohlröschen in die Cornflakes (Schritt 4) und schwenke sie, um sie zu überziehen. Wenn du die Ofenversion machen willst, gib sie auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech und wiederhole den Vorgang, bis der gesamte Blumenkohl paniert ist. Wenn du die Pfannenversion machst, stell sie einfach für ein paar Minuten beiseite. 
                                                                      7. Entweder den Blumenkohl für 35-40 Minuten in den Ofen geben oder mit Öl in einer Pfanne an braten (wie Nuggets)
                                                                      8. Aus dem Ofen oder der Pfanne nehmen und Evoila eine leckere Beilage :)