Breakfast - July 10, 2021
Banana Pancakes

ENGLISH VERSION:
I've never been much of a pancake lover, but ever since I created this recipe by accident, I've been eating pancakes at least once a week! I opted for a basic pancake batter, in which you can then add options such as chocolate, cocoa or peanut butter, depending on your preferences
Tips:
- use oat milk for natural sweetness
- use a very ripe banana for more sweetness

DEUTSCHE VERSION:
Ich war noch nie so ein großer Pancake Liebhaber, aber seitdem ich dieses Rezept durch einen Zufall kreiert habe, esse ich mindestens einmal die Woche Pancakes! Ich habe mich für einen Pancakes Grundteig entschieden, in dem man dann je nach Belieben Optionen wie Schokolade, Kakao oder Erdnussmus hinzufügen kann
Tipps:
- verwende Hafermilch für die natürliche Süße
- benutze am Besten sehr reife Bananen
Banana Pancakes
Waste no time and beginn :)PREP: 5MIN
BACKING: 10MIN
TOTAL: 15MIN

INGREDIENTS
- 1 banana
- 70g spelt flour
- 80ml oat milk
- 1/2 TL (tsp) baking powder
- (1/4 TL [tsp] baking soda)
- 1 TL (tsp) peanut butter
- 1 TL (tsp) cocoa
- (vegan) Chocolate chips
- ....
- fresh berries
- cashew butter
- (vegan) melted chocolate
INSTRUCTIONS
- In a bowl, mash the banana with a fork.
- For the basic batter, add 70g spelt flour, 80ml oat milk, 1/2 TL (tsp) baking powder and, if you want the pancakes to be fluffier, 1/4 TL (tsp) baking soda to the banana and mix well, to form a homogeneous batter.
- Either bake the pancakes with the basic batter or add peanut butter, cocoa, chocolate,... as desired. You may need to add a dash of oat milk
- Heat a frying pan over medium heat and add coconut oil. Now pour about 1-2 EL (tablespoon) of batter per pancake into the pan and bake for about 1-2 minutes until small bubbles form. Carefully turn over and bake for another 1-2 minutes on the other side.
- Decorate the banana pancakes as desired :)

Bananen Pancakes
Worauf wartet wir noch? Beginnen wir!PREP: 5MIN
Backen: 10MIN
TOTAL: 15MIN

Zutaten:
ANLEITUNG
- 1 Banane
- 70g Dinkelmehl
- 80ml Hafermilch
- 1/2 TL Backpulver
- (1/4 TL Natron)
- 1 TL Erdnussmus
- 1 TL Kakao
- (vegane) Schokoladenchips
- ...
- frische Beeren
- Cashewmus
- geschmolzene (vegane) Schokolade
ANLEITUNG
- In einer Schüssel die Banane mit einer Gabel zerdrücken.
- Für den Grundteig 70g Dinkelmehl, 80ml Hafermilch, 1/2 TL Backpulver und falls die Pancakes fluffiger werden sollen 1/4 TL Natron zu der Banane hinzufügen und gut zu einem homogenen Teig verrühren.
- Entweder die Pancakes mit dem Grundteig backen oder nach Belieben Erdnussmus, Kakao, Schokolade,... hinzufügen. Eventuell muss dann aber noch ein Schuss Hafermilch hinzugegeben werden.
- Eine Pfanne auf mittlerer Stufe erhitzen und Kokosöl hinzufügen. Nun etwa 1-2 EL Teig pro Pancake in die Pfanne geben und für ca. 1-2 Minuten ausbacken, bis sich kleine Bläschen bilden. Vorsichtig wenden und für weitere 1-2 Minuten auf der anderen Seine ausbacken.
- Die Bananen Pancakes nach Belieben dekorieren :)