Breakfast - July 03, 2021
Peanut butter Overnight oats

ENGLISH VERSION:
Oats are such a classic healthy filling breakfast, but in the middle of summer, a hot steaming bowl of oats might not go down so well! With this recipe you can have your oats all year around! Furthermore the recipe is very easy and simple. If you are in a hurry you can just take your jar of oats out of your fridge and voilá, you have your breakfast with you.
Tips:
- use oat milk instead of a different plant milk to get more natural sweetness
DEUTSCHE VERSION:
Haferflocken sind so ein klassisches, gesundes, sättigendes Frühstück, aber mitten im Sommer kommt eine heiße, dampfende Schüssel Haferflocken vielleicht nicht so gut an! Mit diesem Rezept kannst du deine Haferflocken das ganze Jahr über essen! Außerdem ist das Rezept sehr leicht und einfach. Wenn du es eilig hast, kannst du einfach dein Glas overnight oats aus dem Kühlschrank nehmen und voilá, du hast dein Frühstück dabei.
Tipps:
- benutze Hafermilch, anstatt andere Pflanzenmilch um mehr natürliche Süße zu erhalten.
Peanut butter Overnight Oats
Let's prep our overnight oatisPREP: 10MIN
WAITING: Overnight
TOTAL: at least 4 hours
INGREDIENTS
- 1/2 banana
- 30g oats
- 150ml oat milk
- 1 TL (tsp) Chia seeds
- 1 TL (tsp) Maple syrup
- 50g creamy peanut butter
- 50g frozen raspberries
INSTRUCTIONS
- Mash 1/2 banana in a bowl with the help of a fork.
- Add 30g of oats, 150ml of oat milk, 1 tsp of chia seeds, 1 tsp of maple syrup and 25g of peanut butter to the banana and mix together.
- Pour half of the mixture into a tall glass. Now to the two layers: first spread the remaining 25g of peanut butter over the batter and smooth it out as much as possible. Then add 50g of frozen raspberries on top and top with the remaining batter. .
- Put it in the fridge over the night or for at least 4 hours before decorating the overnight oats.

Erdnussmus Overnight Oats
Beginnen wir damit, unsere Overnight Oats vorzubreiten!PREP: 10MIN
WARTEN: Über Nacht
TOTAL: mindestens 4 Stunden
Zutaten:
ANLEITUNG
- 1/2 banane
- 30g oats
- 150ml Hafermilch
- 1 TL Chiasamen
- 1 TL Ahornsirup
- 50g Erdnussmus
- 50g gefrorene Himbeeren
ANLEITUNG
- 1/2 Banane mit Hilfe einer Gabel in einer Schüssel zerdrücken.
- 30g Haferflocken, 150ml Hafermilch, 1 TL Chiasamen, 1 TL Ahornsirup und 25g Erdnussmus zu der Banane hinzugeben und verrühren.
- Die Hälfe des Teiges in ein hohes Glas geben. Nun kommen die zwei Schichten: als Erstes die restlichen 25g Erdnussmus auf dem Teig verteilen und so glatt wie möglich streichen. Dann 50g gefrorene Himbeeren darüber geben und mit dem restlichen Teig auffüllen.
- Am Besten über Nacht oder 4 Stunden in den Kühlschrank stellen, bevor man die Overnight oats dekoriert.