Oreo Baked Oats

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Desserts/breakfast - July 17, 2021

Oreo Baked Oats

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I am so grateful, your're here! Have a look around at some of my favourite vegan recipes and stay a while
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just some random numbers :)
ENGLISH VERSION: 

This is cretainly not my healthiest baked oats recipe. Instead, it's based on my recently new favorite snack : OREOS. I don't really know when that happend but I've been craving Oreos even for breakfast! So I made this recipe. This took me like forever but I am so glad on how they turned out. Plus, it has ingredients, like heart-healhty oats. Sometimes, we just need to change the measuring stick.  

Tips: 

ENJOY THEM :)

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DEUTSCHE VERSION: 

Dieses Rezept ist sicherlich nicht mein gesündestes Baked Oats Rezept. Es basiert aber auf meinem neuen Lieblingssnack: OREOS. Ich weiß echt nicht wirklich, wann das passiert ist, aber ich habe sogar zum Frühstück Lust auf Oreos bekommen! Also habe ich dieses Rezept gemacht. Es hat mich zwar eine Ewigkeit gedauert, aber ich bin so froh darüber, wie die Baked Oats geworden sind.  Manchmal müssen wir einfach die Messlatte anders legen. 



Tipps: 
GENIEßE ES EINFACH :)


Oreo Baked Oats

Who has said oreos?



PREP:     10MIN
BAKING:     15-20MIN
TOTAL:   25MIN
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AUTHOR : XENIA
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INGREDIENTS
  • 20g oats 
  • 20g ground oats (10sec. in mixer)
  • 90ml Oat milk 
  • 50g applesauce 
  • 1/2tsp baking powder 
  • 1 tsp cocoa 
  • 2 Oreos 
  • a pinch of vanilla
  • optional: 10ml espresso 

  • 20g (vegan) cream cheese
  • 30g Coconut Joghurt
  • a pinch of vanilla 
  • 1/3 tsp agave syrup 

  • 2 Oreos



INSTRUCTIONS

  1. Preheat oven to 180 degrees top/bottom heat
  2. Put 20g oats, 20g grounded oats, 90ml oat milk, 50g applesauce, 1/2tsp baking powder, 1 tsp cocoa, 1 pinch of vanilla and optional 10ml espresso in a bowl and mix well so that the cocoa powder dissolves.
  3. Remove the filling from both Oreo biscuits and place the filling in a small bowl. Now crush the Oreo biscuits (they should still be relatively large) and add them to the batter. 
  4. Now add 20g (vegan) cream cheese, 30g Coconut Joghurt, a pinch of vanilla and 1/3tsp Agave Syrup to the Oreo filling (in the small bowl) and mix it, until Oreo filling is dissolved. 
  5. Take an ovenproof round tin and put 2/3 of the batter into the tin. Then put the Oreo filling (step 4) in the middle and carefully pour the last batter on top. Now crush the 2 Oreos a little and put them on top of the Baked Oats. 
  6. Baked the Baked Oats for around 15-20 Minutes and let them cool down a little bit.
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Oreo Baked Oats

Wer hat hier Oreos gesagt?



PREP:     10MIN
BACKEN:    15-20MIN
TOTAL:   25MIN
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AUTHOR : XENIA
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Zutaten:
  • 20g Haferflocken 
  • 20g gemahlene Haferflocken (Haferflocken ein paar Sekunden gemixt)
  • 90ml Hafermilch 
  • 50g Apfelmus 
  • 1/2 TL Backpulver 
  • 1 TL Kakaopulver
  • 1 Messerspitze Vanille
  • Optional: 10ml Espresso

  • 20g (veganer) Frischkäse 
  • 30g Kokosnuss Joghurt 
  • 1 Messerspitze Vanille 
  • 1/3 TL Agavendicksaft

  • 2 Oreos


    ANLEITUNG
      1. Backofen auf 180 Grad Ober-/Unterhitze vorheizen.
      2. 20 g Haferflocken, 20 g gemahlene Haferflocken, 90 ml Hafermilch, 50 g Apfelmus, 1/2 TL Backpulver, 1 TL Kakao, eine Messerspitze Vanille und optional 10 ml Espresso in eine Schüssel geben und gut verrühren, damit sich das Kakaopulver auflöst.
      3. Entferne die Füllung von beiden Oreo-Keksen und gib die Füllung in eine kleine Schüssel. Zerkleinere nun die Oreo-Kekse (sie sollten noch relativ groß sein) und hebe sie unter den Teig. 
      4. Gib nun 20 g (veganen) Frischkäse, 30 g Kokosjoghurt, eine Messerspitze Vanille und 1/3 TL Agavensirup zu der Oreo-Füllung (in der kleinen Schüssel) und verrühre diese, bis sich die Oreo-Füllung aufgelöst hat. 
      5. Nimm eine ofenfeste runde Form und gib  2/3 des Teigs in die Form. Dann die Oreo-Füllung (Schritt 4) in die Mitte geben und mit dem restlichen Teig vorsichtig auffüllen.  Nun die 2 Oreos zerkleinern und auf die Baked Oats legen. 
      6. Für ca. 15-20 Minuten backen. Danach kurz abkühlen lassen.