Erdnussmus Tarte

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Desserts - June 20, 2021

Peanut butter Tarte

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I am so grateful, your're here! Have a look around at some of my favourite vegan recipes and stay a while
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just some random numbers :)
ENGLISH VERSION: 

If you are a peanut butter lover, you have to try out this no baked peanut butter tarte. The crust is made out of dates, cashews and oats. Together with the refreshing curd peanutbutter filling and the chocolate ganache it's the perfect yummy summer dessert


Tips: 

- use full fat coconut milk (60%)
- use Medjool dates! 
- please do not shorten the specified time! Otherwise the tarte may break later!
- use a tart tin with removable base!

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DEUTSCHE VERSION: 

Wenn du ein Erdnussmus-Liebhaber bist, musst du diese no-baked Erdnussmus-Tarte unbedingt ausprobieren. Die Kruste besteht aus Datteln, Cashewnüssen und Haferflocken. Zusammen mit der erfrischenden Quark-Erdnussbutter-Füllung und der Schokoladen-Ganache ist sie das perfekte leckere Sommerdessert


Tipps: 

- Vollfett-Kokosmilch (60 %) verwenden
- Medjool-Datteln verwenden! 
- bitte die angegebene Zeit nicht verkürzen! Sonst kann die Tarte später brechen!
- eine Tarteform mit herausnehmbarem Boden verwenden!


Peanut butter Tarte

All peanut butter fans ready for this yummy Tarte?



PREP:     20MIN
WAITING:     2H
TOTAL:   2 1/2 H
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AUTHOR : XENIA
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INGREDIENTS
  • 90g dates
  • 125g oats
  • 55g cashews
  • 30ml Coconut oil, melted
  • 30ml agave syrup
  • 35g baking cocoa 
  • 1 pinch of salt 

  • 140g (vegan) curd/quark
  • 150ml coconut milk
  • 100g peanut butter, creamy
  • 25ml agave syrup

  • 150ml (vegan) whipped cream
  • 150g (vegan) dark chocolate



INSTRUCTIONS
  1.  Stone the dates and put them in a medium bowl (there should be 90g of dates WITHOUT the stones). Bring plenty of water to boil in a kettle and pour over the dates 
  2. For the crust/base grind 125g of oats and 55g cashews in a blender for a few seconds. Then add 30ml coconut oil, 35ml agace syrup, 35g baking cocoa and a pinch of salt
  3.  Drain the dates in a small sieve and add to the blender as well. Now blend until the mixture resembles wet sand.
  4. Grease a 22cm (8.8 inch) tart tin with a removable base with coconut oil or release baking spray. Press the mixture for the base evenly into the tin (base + sides). Then place in the freezer. 
  5. For the filling, mix 140g (vegan) quark, 150ml coconut milk, 100g peanut butter and 25ml agave syrup in a bowl. 
  6. Remove the tart tin from the freezer and pour the filling onto the prepared base, smoothing it out. Place the tart in the freezer for 1 to 1 1/2 hours to allow the filling to firm up a little. 
  7. Chop 150g (vegan) dark chocolate and place in a heatproof bowl. In a small saucepan, heat 150ml (vegetable) whipping cream or 'regular' cream. As soon as it comes to the boil, remove from the heat and pour over the chocolate. Wait a short while, then stir until smooth and leave to cool for a few minutes.
  8. Spread the chocolate ganache over the peanut tart and place in the fridge for a short time. 
  9. finally, top with peanuts and serve chilled. 
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Erdnussmus Tarte

Nah Erdnussmus fans? Bereit für diese Tarte?



PREP:     20MIN
WARTEN:     2 STUNDEN
TOTAL:   2 1/2 ST
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AUTHOR : XENIA
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Zutaten:
  • 90g dates
  • 125g oats
  • 55g cashews
  • 30ml Coconut oil, melted
  • 30ml agave syrup
  • 35g baking cocoa 
  • 1 pinch of salt 

  • 140g (vegan) curd/quark
  • 150ml coconut milk
  • 100g peanut butter, creamy
  • 25ml agave syrup

  • 150ml (vegan) whipped cream
  • 150g (vegan) dark chocolate


    ANLEITUNG
      1.  Datteln entsteinen und in eine mittlere Schüssel geben (es sollten OHNE die Kerne 90g Datteln sein!). In einem Wasserkocher reichlich Wasser zum Kochen bringen und über die Datteln geben.
      2.  Für den Boden 125g Haferflocken und 55g Cashews in einem Mixer für ein paar Sekunden mahlen. 
      3. Dann 30ml Kokosöl, 35ml Agavendicksaft, 35g Backkakao und eine Prise Salz hinzufügen. Datteln in einem kleinen Sieb abgießen und auch in den Mixer geben.  Die Zutaten solange mixen, bis die Masse an feuchten Sand erinnert. 
      4. Eine 22cm (8,8 Zoll) Tarte-Form mit herausnehmbaren Boden mit Kokosöl oder Trennbackspray einfetten. Die Masse für den Boden gleichmäßig in die Form (Boden + Rand)  drücken. Anschließend in den Gefrierschrank stellen.
      5. Für die Füllung 140g (veganen) Quark, 150ml Kokosmilch, 100g Erdnussmus und 25ml Agavendicksaft in einer Schüssel verrühren.
      6. Tarte Form aus dem Gefrierschrank nehmen und Füllung auf den vorbereiteten Boden geben und glatt streichen. Die Tarte für 1 bis 1 1/2 Stunden in den Gefrierschrank geben, damit die Füllung etwas fest wird.  
      7. 150g (vegane) Zartbitterschokolade hacken und in eine hitzebeständige Schüssel geben. In einem kleinen Topf 150ml (pflanzliche) Schlagcreme oder "normale" Sahne erhitzen. Sobald sie aufkocht, vom Herd nehmen und über die Schokolade gießen. Kurz warten, dann glatt rühren und für ein paar Minuten abkühlen lassen.
      8. Schoko-Ganache auf der Erdnuss Tarte verteilen und kurz in den Kühlschrank stellen. 
      9. Zum Schluss mit Erdnüssen toppen & gekühlt servieren.